logo Sport en Verkeer

De verkeersgids voor de sporter en sportclub

Inspiratie

Laat je inspireren

Laat je inspireren tot verkeersveilige acties op www.verenigingen-voor-verkeersveiligheid.be.

OKRA mobiel

In 2011-2012 staat Mobiliteit centraal voor de seniorensportfederatie OKRA. OKRA staat op de bres voor duurzame alternatieven volgens het STOP-principe.

Wie niet meer beweegt, valt stil. OKRA verzamelt mensen die op ontzettend veel verschillende manieren bewegen. Zonder verplaatsingen heb je geen 55-plussers die samenkomen. Omdat mobiliteit zo essentieel is voor een goed leven, zet OKRA zich twee jaar lang in voor mobiliteit die veilig is, duurzaam, toegankelijk, betaalbaar en gezond. OKRA richt zich naar haar sportclubs en doet dit via acties voor toegankelijk openbaar vervoer, via cursussen OKRA verkeerdt waarmee je je verkeerskennis kan opfrissen, via druk op het beleid. In de OKRA-trefpunten komt dit thema tot leven in een aanbod dat tegelijk prettig en interessant is. Klik voor meer informatie over het OKRA mobiel.

Okra mobiel

Start to S.T.O.P

De provincie Vlaams-Brabant lanceerde in 2012 in samenwerking met Verenigingen voor Verkeersveiligheid de campagne 'Start to S.T.O.P'. De campagne roept leden van sportclubs in de provincie op om veilige en duurzame verplaatsingen te maken naar en van de sportclub! Dat is goed voor het milieu, voor de verkeersveiligheid, voor de portemonnee maar evengoed voor de eigen sportieve prestaties. De trip van en naar de sportclub met de fiets of te voet is immers een extra fysieke inspanning en bovendien een aanvullende 'warming up' of 'cooling down'! Doe mee of laat je inspireren...

affiche Start to S.T.O.P
affiche Start to S.T.O.P

​Smove mee!

De website www.s-move.be is de juiste plek voor inspirerende verhalen, doeltreffende tips en een uitgebreid aanbod voor een betere en schonere mobiliteit. Weg met de files, fijn stof en verkeersstress! Ben je klaar voor smart move, sustainable move, smiley move, kortom Smove? Het begint al bij jezelf. Met de auto wat vaker aan de kant, ontdek je de voordelen van de fiets, de benenwagen, bus en trein. Zet het engagement van je sportclub om in daden en inspireer op jouw beurt weer anderen!

Smove mee!

top