logo Sport en Verkeer

De verkeersgids voor de sporter en sportclub

Inspiratie

Werk met de mobiliteits-GPS in jouw sportclub

​Ondanks alle inspanningen op het vlak van infrastructuur, sensibilisatie en educatie vallen er jaarlijks nog te veel slachtoffers in het verkeer. Elk verkeersslachtoffer is en blijft er één te veel. Ook de sportclub kan binnen de eigen mogelijkheden een wezenlijke bijdrage leveren tot de veiligheid van de clubleden. De inzet voor een veilig verkeer mag zich immers niet enkel beperken tot de overheid of de politiediensten.

Niemand verwacht grootse heldendaden, maar vele kleine initiatieven kunnen echt wel het verschil maken. Denk maar aan een thematische bijdrage over veilig naar de sportclub in het ledentijdschrift of op de website, het gebruik van fluo hesjes bij verplaatsingen naar de sportclub, een actie om een onveilige verkeerssituatie op te lossen of aandacht voor een sportieve en veilige houding op de weg tijdens de sportopleiding.

Inzetten op verkeersveiligheid is ook kiezen voor een kwaliteitsvolle werking. De Mobiliteits-GPS is alvast een handige leidraad en een goede inspiratiebron voor clubs die willen inzetten op verkeersveiligheid. Deze site helpt je bovendien langs vier thema’s (knelpunten in de omgeving, evenementen en wedstrijden, drugs & alcohol) naar een blijvende inzet voor veilig verkeer in en rond alle sportclubs!


top