logo Sport en Verkeer

De verkeersgids voor de sporter en sportclub

Over Sport en Verkeer

Wie zijn we?

De Vlaamse sportfederatiesector, vertegenwoordigd door de Vlaamse Sportfederatie vzw (VSF) en haar 63 lidfederaties, zet in op verkeersveiligheid in sportverenigingen. De sector wil haar 17.000 sportclubs (en alle aangesloten sporters) aanspreken om mee hun verantwoordelijkheid op te nemen in het verkeer. VSF draagt, in partnerschap met Mobiel 21 en met steun van de Vlaamse overheid, de website ‘Sport & Verkeer, de verkeersgids voor sporter en sportclub’.

Gedragen door…

… de Vlaamse sportfederatiesector. De sportfederaties engageren zich om de website met informatie, aanbevelingen en inspiratie tot bij de sportclubs en sporters te brengen. De federaties willen op deze manier hun sportclubs en sporters verder ondersteunen en van verkeersveiligheid een werkwoord laten maken.

Neem jij als sportclubbestuurder dit thema ook al onder handen? Wens je nog verdere informatie rond dit thema?  Of wil jij ook rond verkeersveiligheid werken, maar weet je niet goed waar te beginnen en moet je jouw clubbestuur nog overtuigen?

Neem dan zeker contact op via info@sportenverkeer.be, wij helpen je graag verder.

Het Sport & Verkeer-team

Download de communicatiegids

Download als sportfederatie of sportclub de communicatiegids rond Sport & Verkeer. Wij voorzien een communicatiegids voor de sportfederaties en -clubs, zo kan iedereen gemakkelijk en laagdrempelig aan de slag gaan op zijn organisatieniveau. Leid jouw sportclubs of leden gemakkelijk naar deze website en geef hiermee verkeersveiligheid een stem in de sportsector!

  

*Met dank aan deze federaties voor de inhoudelijke ondersteuning van de website: Bond voor Lichamelijke Opvoeding vzw, Gezinssport Vlaanderen vzw, Parantee-Psylos vzw, Sporta-federatie vzw, Voetbal Vlaanderen vzw, Vlaamse Atletiekliga vzw, Vlaamse Liga Paardensport vzw, Vlaamse Rollerbond vzw, Cycling Vlaanderen vzw